keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Meiki Mertaranta

No en lähellekkään mutta selostajan hommiin tänään kuitenki jouduin. Lentopalloliitto järjesti joukkueille yllätyksen ilmoittamalla reilu viikko ennen ottelupäivää että pitäis pelata Suomen cupia. Siinä kiireessä kukaan ei oikeen muistanu sopia selvästi selostajan kanssa otteluun saapumisesta. Se homma sitten lankes meikille, joka normaalisti toimii vaan ottelun DJ:nä. No ei siinä, jonku sitä hommaa pitää hoitaa ja osaan mää lausua nimiä. Ei paikalla ilmeisesti ollu muitakaan jotka olis ollu yhtään enemmän selostajia kuin minä. Ei siinä ehtiny skeidaakaan housuun sen kummemmin alkaa tekemään.

Kun kahta hommaa yrittää tehdä yhtä aikaa niin molemmat kärsii. Ei kertakaikkiaan riitä kädet, aika ja aivokapasiteetti selostamiseen ja soittamiseen yhtä aikaa. Yks käsi mikserillä, toinen hiirellä ja kolmannessa pitäs olla mikki, sekä samalla pitää seurata peliä ja valita seuraavaa biisiä. Vähän menestyksekkäämmin tämä yhistelmä sujuis headsetti päässä, mutta senkin kun laitto päälle niin se sotki kaikkien muiden laitteiden taajuudet. Muutenki keljuttaa se retromikseri, sitä saa hyvin taiten rämpätä että äänenlaatu pysyy kohallaan ja välillä se tekee koskemattaki omia temppujaan. Aina pallon ollessa ilmassa noiduin sitä kampetta. Yks asia mihin erityisesti piti kiinnittää huomiota oli etten noidu suoraan eetteriin. Yleensä omien hommien lomassa kirvaan myös peliä mutta nyt siitä piti keksiä jotaki sopivampaa sanottavaa.  

Tää on tätä.

Aivan kelvollisestihan se lopulta meni. Nyt on sitten ensimmäinen kerta tapahtuman kuuluttajanakin takana, eikä siitä mitään traumoja jääny. Ihan kiva juttu jos vois keskittyä siihen yksistään. Viiminenki puuttuva osa-alue tapahtumanjärjestäjä on nyt otettu haltuun. Tästä lähtien voin tehä ihan kaiken ite, missä on omat hyvät ja huonot puolensa. Yks juttu mikä näissä lentopallo hommissa on tuntunu mukavalta on ollu se, että meikillä on vain yks oma osa-alue huolehdittavana. Nyt piti olla monena mutta sitä urheilutapahtumat yleensä vaatii. Mitäpä sitä ei tekis suosikki joukkueensa eteen. Ens kerralla sitten remmissä on kaikki miehet omilla paikoillaan ja hyvä niin.

On tämä lentopalloliiton toiminta kuulkaa merkillistä. Suomen cupin finaalipäivätki on lyöty lukkoon mutta kaikista lähimpänä oleva kierros ilmotetaan viimisenä, vähän päälle viikkoa ennen. Me yleisurheilussa pyöritellään ens kesän kalenteria kuntoon juuri nyt. Miten se ei lentopalloliitossa onnista? Onkai siellä asiat sekasin muutenki, mitä on kerrottu. 

Lumi on maassa ja lentopallokausi käynnissä, tää tuntuu kotoisalta. Soitellaan! - Meiki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti